Dan före dan före.......

Å den ägnar vi inte åt att skriva om julen, nej här ska skrivas om ja va ska vi hitta på. Jo vi kan börja med det mest idiotiska jag hört på kraftigt länge, upptining av ismannen Ötzi som dog för cirka 5300 år sen, för att undersöka bakteriefloran i magsäcken för att kunna tillverka antibiotika i framtiden, var tvungen å kolla kalendern men nej de stod inte 1 april. Tyckte de skulle varit en ovanligt kall 1 april iofs, -18 på gradstocken imorse.

Skall försöka lägga in en del bilder, ger ju lite mer liv i bloggen i mitt tycke.


T ex en sån här bild på MSKs stora poängkung genom tiderna, den som gapar efter mycke mister ju ofta hela stycket men inte Calle inte, varken när det gäller intag på fest eller på planen. Den som kan gissa vad som egentligen försigår för 3 lussekatter!

Nej nu till idrott å seriositet, lagidrott! Vad gör ett lag bra? Alltså till ett topplag, som är riktigt svårslaget eller säg ett tippat stryklag som mot alla odds klarar hävda sig riktigt okay?? Blunda å fundera en halvminut.

Ja svaren är nog många men inte helt säker på att alla kom med samma som mig, det absolut viktigaste är en hög lägstanivå där man sällan "rasar" igenom och orkar täta till bakåt när spelet inte funkar och motståndarna har sitt flow i matchen med energi i mängd. Klarar man få till detta och dessutom har spelare som kan skapa då har man en oerhörd fördel mot motståndarna, speciellt i innebandy men i princip i samtliga lagidrotter, detta är ju inget man kan träna sig till direkt men om alla känner sig trygga med spelsystem, känner stöd från tränare/coach, har självförtroende ja då kan detta infinna sig. Befinner man sig i lägre serier kan de räcka för att ta sig uppåt en bit ser man på världseliten är det oxå guld värt. Kolla in Sir Alex som är inne på sitt 24e ja ni läste rätt 24e år i Man U, spelet har hackat i höst, Rooney har"tättat" sig. Lik förbannat leder man serien å är utan förlust, där kan vi snacka om hög lägstanivå.

Arvika Innebandy som givetvis följs ytterst nogrant har verkligen blandat å gett, toppmatch hemma mot Lesjö, likaså borta mot Aston, klart godkänt mot Sura borta men nu ligger man pyrt till och sedan man mötte Lesjö hemma har man tagit 1 pinne på 5 kamper, detta går inte att blunda för. Saknas en Stefan Alberg typ på backplats, den saken är klar! Å ofta ofta släpper man in 2 mål på en minut å ibland rasar de in 3 på ett par minuter, detta händer givetvis i en sport som innebandy men det får inte hända för ofta.

Men min analys är som följer, när man möter topp 5 i serien spelar man "gris" och krigar satan för man vet att annars blir de smisk och då gör man det förbannat bra MEN när det är dags att möta lagen på nedre halvan tror jag det smyger sig in hos spelarna att idag ska vi fan bara vinna men på lite fel sätt, man släpper aningens på defensiven å vips blir man straffade.  Möjligt att jag är snett ute men jag kan inte komma på andra orsaker.

Nej nu gäller de att vinna rätt matcher och då får de vara hur "fula" vinster som helst, krigarvinster. Håller inte att släppa in tvåsiffrigt.

Blev rätt digert idag men hoppas ni genomled hela vägen ned, dax för glögg, pepparkakor å lussekatt

Kommentarer
Postat av: fastra

fint o läsa din blogg igen,,hej hopp snart kommer tomten

2010-12-21 @ 20:11:31
Postat av: victor

Kast med medelstor cheese ball!

2010-12-21 @ 22:47:59
Postat av: victor

Kast med medelstor cheese ball!

2010-12-21 @ 22:49:18
Postat av: Rog

Du ä på rätt spår Victorius, tveksamt om tomten kommer i denna kylan faktiskt!

2010-12-21 @ 23:00:25
Postat av: Calle

Ingen aning, minns inte...

2010-12-22 @ 10:39:09
Postat av: Rog

Elin Åslund och vindruvor tror jag mig veta är de rätta svaret så du får halvt rätt där Viggen vilket innebär att de kommer en halv lussekatt till dig på posten!

2010-12-22 @ 14:29:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0