Happy new year!!

Efter traditionellet julfirande hemma hos morsan och en efterföljande magsjuka i början på denna veckan är man tillbaks på banan! Hoppas alla där ute får en riktigt bra nyårsafton, de blir lugnt firande för egen del, tycker nyår är ganska överskattat men de är ju upp till var å en.

2010 va ju ett händelserikt år för egen del där jag tog beslutet att hoppa på jobb i Västerås, nu är de bara att blicka fram mot ett riktigt bra 2011 där jag har en del målsättningar, kanske avslöjar dessa i ett senare läge, who knows.

Att sammanfatta sportåret 2010 känns snudd på omöjligt då de ha varit händelserikt värre med vinter OS och fotbolls VM, många otroliga ögonblick den saken är klar. 2011 har inte lika mycket att bjuda på men räkna med massor av spännande, lopp, tävlingar, matcher.

Sverige vinner VM stafetten för herrar i Holmenkollen
HV vinner SM guld i hockeyn
Flyers vinner Stanley cup
United vinner premier league
Barca tar hem såväl Champions league som primera division

Ja där får ni ett smakprov på vad som kommer hända.

EN hel del idrott att följa under nyårshelgen, tour de ski, junior VM, premier league.

Apropå J VM, fan va bra Calle Järnkrok är, blev helt "kär" i han första Brynäsmatchen jag såg där han och Silvferberg hade show, bara skador kan stoppa denna kille från att bli top of the top.

Micke Johansson visade igår hur bra han kan vara, å då pratar vi oxå riktigt hög klass, vore kul å se han i blågula dressen i LG games!!

Nej dags att lägga in vinet på kylning inför kvällens måltid!

Boring värre

Kvällens derby präglades ju av supporteroroligheterna och supporterna skämde verkligen ut sig, ytterst illa. Ingen som helst respekt mot den "vanliga" hockeypubliken. Ska vi gissa på runt 7000 på nästa derby ifall de får spela med publik. Matchen pendlade kraftigt i kvalite men DIF var värda segern. AIK målisen Victor Fasth åkte på en ruggig hjärnskakning och lär bli borta länge, blir tufft för gnaget framöver den saken är klar.

Ha ju för fasen glömt att nämna Matts Olsson, fan de kan verkligen bli något, trodde jag faktiskt inte. Riktigt kul med västvärmland på alpina världskartan.

Nej dax för sängen soon, kl ringer 5, ciao.

Inception va de ju oxå, mm seg inledning och sedan klart bättre men landar på en stabil 3a i skala 1-5
Ledig dag

Lite julklappsköp å packa inför den enormt långa julledigheten, 72 hours. Nu skall snart inception avnjutas, har lite förhoppningar på den filmen!

 Derby ikväll å trots att gulsvart är mitt second team så är jag tämligen övertygad om att DIF tar de ikväll, kul match med bra intensitet blir de säkerligen!

Vad lyssnas de på i musikväg i nuläget då kan tro? Jo iskalla Sean Banans jullåt, Tove Styrke, Familjen. Å bästa jullåten är som vanligt Chris Rea med Driving home for christmas.

Växthuseffekten i all ära men kan de va så tragiskt att golfströmmen har försvagats?? Hoppas innerligen inte de för de skulle innebära att vi får sibiriskt klimat, bara att hålla tummarna. Nu är det ju givetvis bättre med vinter än 90 talets eviga slask och varannandags vintrar men de räcker vid 15 minus, här i Hallsta va de 23 imorse och "hemma" i skogarna 29 under nollan.

Finns en negativ sak med jul-nyår helg, magert med högklassig idrott. Hey


Tisdagskväll

3 rätters glögg, pepparkaka, lussekatt med dessert å Leif GW på televisionen, bra tisdag!

Dan före dan före.......

Å den ägnar vi inte åt att skriva om julen, nej här ska skrivas om ja va ska vi hitta på. Jo vi kan börja med det mest idiotiska jag hört på kraftigt länge, upptining av ismannen Ötzi som dog för cirka 5300 år sen, för att undersöka bakteriefloran i magsäcken för att kunna tillverka antibiotika i framtiden, var tvungen å kolla kalendern men nej de stod inte 1 april. Tyckte de skulle varit en ovanligt kall 1 april iofs, -18 på gradstocken imorse.

Skall försöka lägga in en del bilder, ger ju lite mer liv i bloggen i mitt tycke.


T ex en sån här bild på MSKs stora poängkung genom tiderna, den som gapar efter mycke mister ju ofta hela stycket men inte Calle inte, varken när det gäller intag på fest eller på planen. Den som kan gissa vad som egentligen försigår för 3 lussekatter!

Nej nu till idrott å seriositet, lagidrott! Vad gör ett lag bra? Alltså till ett topplag, som är riktigt svårslaget eller säg ett tippat stryklag som mot alla odds klarar hävda sig riktigt okay?? Blunda å fundera en halvminut.

Ja svaren är nog många men inte helt säker på att alla kom med samma som mig, det absolut viktigaste är en hög lägstanivå där man sällan "rasar" igenom och orkar täta till bakåt när spelet inte funkar och motståndarna har sitt flow i matchen med energi i mängd. Klarar man få till detta och dessutom har spelare som kan skapa då har man en oerhörd fördel mot motståndarna, speciellt i innebandy men i princip i samtliga lagidrotter, detta är ju inget man kan träna sig till direkt men om alla känner sig trygga med spelsystem, känner stöd från tränare/coach, har självförtroende ja då kan detta infinna sig. Befinner man sig i lägre serier kan de räcka för att ta sig uppåt en bit ser man på världseliten är det oxå guld värt. Kolla in Sir Alex som är inne på sitt 24e ja ni läste rätt 24e år i Man U, spelet har hackat i höst, Rooney har"tättat" sig. Lik förbannat leder man serien å är utan förlust, där kan vi snacka om hög lägstanivå.

Arvika Innebandy som givetvis följs ytterst nogrant har verkligen blandat å gett, toppmatch hemma mot Lesjö, likaså borta mot Aston, klart godkänt mot Sura borta men nu ligger man pyrt till och sedan man mötte Lesjö hemma har man tagit 1 pinne på 5 kamper, detta går inte att blunda för. Saknas en Stefan Alberg typ på backplats, den saken är klar! Å ofta ofta släpper man in 2 mål på en minut å ibland rasar de in 3 på ett par minuter, detta händer givetvis i en sport som innebandy men det får inte hända för ofta.

Men min analys är som följer, när man möter topp 5 i serien spelar man "gris" och krigar satan för man vet att annars blir de smisk och då gör man det förbannat bra MEN när det är dags att möta lagen på nedre halvan tror jag det smyger sig in hos spelarna att idag ska vi fan bara vinna men på lite fel sätt, man släpper aningens på defensiven å vips blir man straffade.  Möjligt att jag är snett ute men jag kan inte komma på andra orsaker.

Nej nu gäller de att vinna rätt matcher och då får de vara hur "fula" vinster som helst, krigarvinster. Håller inte att släppa in tvåsiffrigt.

Blev rätt digert idag men hoppas ni genomled hela vägen ned, dax för glögg, pepparkakor å lussekatt

Så nära men ändå så långt borta

Svenskorna gjorde verkligen en kanonturnering men hade en svacka efter paus vilket Norge tog vara på till fullo å kontrade obönhörligt.  
Linnea har verkligen varit grym och ihop med Gulldén och Grubbström bäddat för ett silver.!

KIka en del på Serie A fotboll förut, herregud vilka trötta matcher, inga löpningar, ideliga filmningar som domarna sväljer varje gång. Sagolikt tråkiga matcher, Parma-Bologna å Napoli-Lecce.

Sverige blandar å ger i landslagsturneringarna kan man lugnt säga.

Fan va tiden går, jul å nyår sooon.

Ha ni följt musikhjälpen under veckan?? Riktigt bra med mycke bra musik, en jäkla massa pengar drog de in! Önskade Rock and roll all nite med Kiss för egen del.

Fan idag skulle jag varit med på postkodmiljonären, löjligt enkla frågor upp till 30 lax.

Stars of sunday: 1. Hela svenska handbollslaget! 2. Fredrik Lindström å Carl-Johan Bergman 3. Cavani, inte lite snyggt 1-0 mål på övertid

Ärligt Sverige, de känns som de görs reklam på tv för nya Lasse Stefanz album jämnt å ständigt, finns de någon stackare som köper smörjan???? Förutom farsan då.

Årets julklapp Ipad, jo å julklappar i sextusen kronors klassen köper ju alla i mängder, va blire.

Nästa illamående, reklam för jul med Ernst, skulle inte tro de!

Änglagård 3!! Premiär juldagen, gissa om den ska ses!


Saturday

Vilken lördag i sportsoffan, vojne vojne. Skidor, skidskytte, damhandboll, Barcauppvisning, Mårts nya landslag hade lekstuga, ja de va ett tolvtimmarspass helt enkelt.

Lördagens 3 stjärnor: Björn Ferry, Cecilia Grubbström, Daniel Brodin.

Nu laddar vi framförallt för en damfinalen även om jag är tämligen säker på en norsk revansch från gruppspelet, ska vi säga 28-22 till Norge.

Arvika innebandy tog emot särklassiga Sala på hemmaplan igår och allt var frid och fröjd 5 minuter in i andra perioden med 4-1 ledning och 3 av 4 mål gjorda av forna MSKare men sedan var det ridå ned och 7-10 till slut, laget underpresterar i vissa matcher och har inte fått med sig många poäng i de jämna matcherna, blir en stentuff vårsäsong. Jag tippade laget 6-8 inför men då gäller de att man steppar upp lite snart, nu va ju Tompa B borta igår vilket försämrar laget avsevärt! Berntsson, Fredriksson, Nelson, Arvidsson är i en klass för sig i mina ögon å Arvidssons uppgifter är ju inte å producera och Nelson är back, ja då förstår ni hur viktiga dubbel Thomas är!Viggen var en av målskyttarna igår vilket han enligt rapporter firade rejält när den årliga tomtefesten gick av stapeln igårkväll, bland ryktena som hörs dagen efter finns, dans på borden när Klässbols linneväveri hade julbord. Så en återkommande fras hos Arvikas idrottselit idag är förmodligen inga kommentarer, jag va inte utklädd till tomte igår haha

Hello friends!

Nya som gamla, nu var det dags alltså. Kände ju att det var läge att avveckla förra bloggen när jag flyttade österut och trappade ned mitt engagemang i MSK.

Men eftersom man är en skrivande människa är det dags att dra igång igen och det kommer såklart ligga tonvikt på sport men de kommer säkert slinka in ett filmtips å lite musik, lite intressanta samhällsreflektioner!

Jag har varit aktiv som ledare eller spelare sen urminnes tider så detta är min "första" lediga säsong. Riktigt skönt..än så länge.

Bloggen kommer växla mellan "världssporten" och lokala idrotten med lite Arvikainslag trots att jag befinner mig 27 mil bort. En del Västeråsidrott skall reflekteras!

Nej nu kör vi och jag räknar med att kunna uppdatera flitigt och jag hoppas ni läsare kommenterar flitigt, blir så mycke roligare då!

Nu kör vi! 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0