Oj oj

Va illa ute Federer var emot Gilles Simon i andra omgången men när de drog ihop sig i avgörande set var Federer starkast.

Lule-HV igår var en riktigt sevärd match där 18 åringen Konstantin Komarek gjorde ett förbannat fint mål, lagmoralen i årets Lule är av de starkare slaget, Cam Abbott och Niklas Olausson på skadelistan och 0-2 efter 5 minuter mot HV så kändes matchen iskall men efter sudden avgick Lule med 2 pinnar, grymt. Riktigt riktigt viktig att sluta topp 4 inför slutspelet.

En undran, va faaaaaaaasen sysslade polisen med när den kvinnliga fd prästen dog i sin bil uppe på Glaskogen??

Suktar efter att Champions league ska dra igång igen!
Hello

Igen, blev dåligt med inlägg över helgen. Ha varit idrottsrikt iaf den saken är klar, favvon Ferry slog till igen, gött!

Själv blev de målvaktsspel på inomhus fotboll när ICA anordnade cup gick väl bättre å bättre under dagen men i semi tog de stopp.

Alshammar fick Jerringpriset, å hur gick de till när Alshammar vann, skumt värre. Ett år när Sverige håvar in ett gäng OS guld å Alshammar har vunnit kortbanemästerskap, tror inte svenska folket förstår att Sverige är ett av få länder som satsar och toppar sig till kortbanemästerskap. Världens övriga toppsimmare tar det som en vanlig världscupstävling. När det drar ihop sig till långbanemästerskap har ju Alshammar de tuffare och något OS guld har vi inte sett till. Å sen att Sedin drar till med NHLs MVP å vinnare av poängligan är ju så mycke bättre än de Alshammar gjort men nu va de dags för Svenssons att bänka sig i TV soffan, dessa trötta människor som aldrig skulle missa ett Idol avsnitt och formligen ÄLSKAR Jay å han är guuuudomlig, jo å hur bra går de för dessa gudomliga idolartister sedan jora jora.

Nyttig Arvikavinst i söndags å nu är Wingskog spelklar, nu går de väl inte att förvänta sig stordåd direkt kanske då Wingskog nött bänk i Skoghall men helt klart kommer han tillföra massor!

Kul vinterväder, svinkallt i November, massa snö i december, 5 plus i januari!

Här i Hallsta är snön snudd på borta å gatorna är skridskobanor.

Så dåliga som FBK var de 2 första perioderna i lördags ha jag nog aldrig sett tidigare men sedan tog de sig men Lule tog matchen i sudden.

Australian Open är igång, tror mig se att Federer är tillbaks i gammal toppform å då tar han hem detta, hoppas Söderling för första gången kan få till de down under.

Sverige spelar överraskande bra i handbollen, kan bli intressant värre!


Samhället av idag

Innebär tydligen hot och stenkastning... om man är snöröjare i Malmö, sjukt va ordet. Ä de bättre om snön ligger kvar eller?

Handbolls VM inleds på hemmaplan, fan de känns inte alls på samma vis som när Bengans boys va i farten. Då satt man klistrad men nu kollar man lite halvt kanske, Chile i första omgången lär ju bli 38-16 typ.

56 procent av Europas topplubbar i fotboll går back och förra året gjorde man tillsammans en förlust på 11 miljarder, kanske läge att bromsa lönerna. Inget de gör i Brasilien iaf då Ronaldhino återvänder i håvar in 7 milj i månaden, grattis grattis.

Messi visade att han är värd guldbollen.

Liverpool, räcker så väl.

over and out


Svensk media

Framförallt kvällstidningarna är ju sanslösa, veckans händelse är typ när Ranelid uppmanar svenska akademin att börja dansa och typ hela akademin känner sig påhoppade och media gör storm i en vattenglas. Å kommer de 7 cm snö är det SNÖKAOS!

Derbyt blev luuuugnt, AIK har de minst sagt tuuungt!

DIF värvade forwards när de hade behövt ett par backar och en goalie, smart smart. Ungefär som om Lule skulle värva en back och en goalie.

Kris i bandyn, jo för de är en utdöende sport då bandygenerationen i sakta mak går ur tiden och folk under 40 tycker bandy är ungefär lika upphetsande som Svenska akademin!

Intressant vinkling på P 3 igår om musik. Allt som oftast tycker fansen att de 2 bästa albumen från deras favoritartist/grupp är deras 2 första, alltså är det de soundet man vill ha. Detta stämmer nog väldigt ofta men inte alltid kan man lugnt säga.

Robyn ha gått från en nobody till förbannat bra hos mig, tack vare de senaste albumen!

Dagen D

För hockeysupportrarna i Stockholm, klarar man sköta sig ikväll? Tveksamt! DIF vinner!

Messi fick guldbollen 2010...nja ett VM år ska man i mitt tycke vara en av VMs bästa för att få priset.

Undrar om inte en del Elitserielag värvar dyrare än portmonän tillåter?? Kan nog bli ödesdigert för de som stannar på plats 9 och 10 och inte får några extra hemmamatcher utöver serien!

Återigen massmord i USA eller massmord men flera skjutna på en gång iaf varav 1 högt uppsatt politiker, man är ju inte direkt förvånad med tanke på att precis vem som helst kan gå in i en vapenaffär å köpa vad som helst. Märkligt tänk over there i mitt tycke.

Nej time for work, intressant på sportradion ikväll, underlättar kan man lugnt säga annars är de P 3 som förgyller dagar å kvällar. Fan va jag skratta när de spelade upp en sketch igår där de gör "narr" av Dr Alban, satan va bra!

Stars of sunday

Terese Johaug och Helena Ekholm, Johaug va ju heeeelt sjuk och Ekholm såg ju "rökt" ut med kilometern kvar!

Kvällen tillbringades med Änglagård 3, filmen var precis som jag hade hoppats, säker 4 i betyg!

Roy Hodgson blev kortlivad i Liverpool, sällan har jag haft så rätt som när jag sågade honom som tränare i Pool!

Måste ju ge ett tummen upp till Norges vallateam oxå, vilka laggar de hade norskor å norrmän!

Boltic/Göta eller vad officiella namnet kan vara, gud vilken förening. Bättre å tacka nej till Elitserieplatsen om man har styrelse och spelare som skulle passa in bättre på Lingonvallen.


Lördagens kalkon

Var givetvis skidlandslagets vallateam, de svenska åkarna stod ju för fasen still utför. Chanslösa inför dagens avslutning, boring.

Arvika-ALba 3-9, inte mycket att säga om. Med dom avbräcken Arvika hade så torskar man mot Alba med 3-10 måls differans 9 av 10 matcher oavsett hur man coachar eller vad man kör för taktik. Paulsson hade en mörk dag och var tillsammans med Jonängen inne på i stort sett alla baklängesmål i spel 5 mot 5, tycker dock Jonängen var godkänd, m a o borde ju Lindh fått komma in. Försvarsspelet gav väl mig och MK på läktaren liter huvudbry, backade hem med forwards som spelade "zon", backarna spelade man-man och det hände att Arvika backarna följde med i markering in på Albas planhalva, ytor i egen zon? Svar ja!

Elitserien rullar på och Lule har de tungt men krigar till sig lite poäng, 1 eller 2 spelare med offensiv kvalite bör inhandlas!

FBKs plötsliga svacka var minst sagt oväntad.

Bio ikväll, maybe


Herregud

Vad denna veckan sprungit iväg, ja de är inte bara veckorna som springer iväg märker jag med tanke på att 37 års dagen inföll härom dagen.

J VM kronorna får betyget 3, egentligen ska man inte ha mer än en 2a när man missar medalj men matchen på nyårsafton va så jäkla bra så dom får en 3a trots allt.

Tour de ski får de bli i helgen! Ska vi gissa att Kalla fixar de i monsterbacken på avslutningsetappen!

Vancouver är ren njutning i NHL!

Div 4 innebandyn med MSK i spetsen drar till med rekordlångt uppehåll över jul, tycker de ska tänka till på innebandyförbundet, skulle ju lätt gå att spela säsongen 15 okt-15 feb, ja men gör så då. Skulle ju göra innebandyn än mer attraktiv!!

Arvika däremot drar igång idag hemma mot Alba, Rolf Sandberg upprepar sitt mantra i lokaltidningen gång efter annan, tappade poäng under matchens slutdel beror på orutin hos spelarna. Dax att titta i spegeln och rannsaka sig själv lite maybe?!?! Att Rolf blev huvudtränare kändes som en rejäl chansning, aldrig varit huvudtränare för ett seniorlag tidigare. Nej dags att sidosteppa aningen och ge Björn Arvid första parkett och börja se trepoängarna komma. Mitt råd är three more matches, utan någon värre poängutdelning på dessa 3 så är de dax för styrelsen att agera, hårda ord men oundvikliga.

Jag har inte bloggen för att vara mesig å mjäka med och berömma, inte enbart iaf, blink.

Försökte å försökte i gårdagens AN läsa mig till hur de gick för AF i julcupen eller va den heter men ska läsa en gång till vid frukost.

Att Ämtervik vann var inte oväntat, ses förmodligen i div 4 säsongen 2012.

Ska återigen skriva ett längre inlägg om Arvika Fotboll inom snar framtid, ros å ris!

Ädelby-Arvidsson i Arvikas bås i februari!

Nej nu ska jag ta vara på denna dag uti de värmländska skogarna.


Sur sur sur

Förlust för småkronorna, så jäkla typiskt. Är ju iofs inte chockad över att Roger Rönnbergs mannar gör en blek figur när de gäller. Lule förlorade ju alltid måstematcher eller kvartsfinaler under Rönnbergs ledning. Lehner kan ju inte lastas men väl ojämn, däremot spelade backarna bedrövligt defensivt stundtals.

Elitserien tuggar på HV, FBK, Skellefte spelar bäst för dagen i serien, "mitt" lUle har de lite tungt när Cam Abbott och Lavander är skadade, när dessutom Olausson och Arlbrandt varit en svacka har de varit tungt men ikväll spelar dom på topp å då ser de lovande ut och 3-1 ledningen i Scandinavium ska väl inte tappas.

Premier league inne i en viktig period, tror Chelsea sumpade segerchanserna när man tappade poäng mot Villa hemma, kan ju få äta upp de men de är känslan. Blir ett race mella Gunners och United där givetvis United tar de, ska vi gissa att Rooney gör 2 ikväll?!! City räknar jaginte ens.

Freddie Ljungberg fick vi inte se, sjuk.

Tour de ski, nja inte så upphetsande.

Anja Pärson, nja inte så upphetsande.

Micke Johansson, elitseriens bäste just nu!


2011

Here we come!

Bättre än så får man inte med en mobilkamera!

Gårdagens stora händelse förutom att Jan Malmsjö räknade ned de sista 20 sekunderna på ungefär 8 var givetvis Sverige-Canada.

Vilken insats!! 5 stjärnig och den stora hjälten var 

Patrik "Sillen" Cehlin gjorde ju en skaplig kvittering!

Sett till matchbilden borde Sverige vunnit med typ 6-3. Lehner fick ju såklart en hel del kritik men nu ska jag kliva in å försvara, första målet= inget att göra åt, tredje målet=inget att göra åt, fjärde målet=inget att göra åt, femte målet=kan tas men absolut inget han kan lastas åt. Andra målet är ju givetvis en tavla men även målvakter måste få göra misstag, och visst såg han darrig ut ett par minuter efter men vem skulle inte göra de med den starten. De blir ju så att en målis som gör en tabbe får mer skit än en forward som missar en given målchans, detta är en av tjusningarna med målvaktsspelet men såga inte en goalie så fort de blir ett misstag.

Förresten kan vi ta upp detta med målvaktstabbar, detta kommer låta lite märkligt men det är enklare att göra en rejäl groda på ett riktigt enkelt skott än ett halvsvårt. Vid riktigt enkla räddningar kan det hända att tankarna hinner dra iväg på nästa situation innan man utfört räddningen och vips så händer de som inte ska kunna hända.

Man börjar fundera på vart man ska göra av bollen/pucken efter att man räddat den å då kan de hända. Alternativet är att man missbedömmer farten på skottet så att det helt enkelt är betydligt lösare än man ser å vips så dyker pucken/bollen lite lite mer än man trott å så står man där med en "tavla".

De är såna här saker som gör att målvakter oftast är som bäst vid 30+ till skillnad från de flesta utespelare som är som bäst strax under 30 skulle jag tro. Finns ju många målvakter som är som bäst mellan 35-40 t o m.

Nu har ju Sverige ett riktigt intressant läge med en semi mot Finland/Ryssland där jag tror Finland överraskar. I den andra semin blir det Canada-USA å där lägger jag min röst på USA! Lite synd att man börjar 06 denna veckan.

Missa inte Celtic-Rangers på tv 4 sport imorgon med Freddie Ljungberg på planen, jag var tänkt att uttala mig om faktumet att det har börjat spekulerats om en landslagsplats för honom men låt oss se morgondagens drabbning innan domen kommer!

RSS 2.0